Llogaria ime
AOL Portal
Lifestyle

Ndiheni gjithmone 'Single'? Mund të jetë faji i ADN-së suaj
Publikuar me 23 Nen 2014

Ndiheni gjithmone 'Single'? Mund të jetë faji i ADN-së suaj

Nese ju duket se jeta juaj eshte eshte e vetmuar ndersa te gjithe rreth teje kane nje partner/e atehere mund te vuani nga nje ç'rregullim gjenetik te zbuluar kohet e fundit nga studiuesit.

Faji duket te jete tek sekuenca e gjeneve 5-HTA1 e cila prodhon me pak serotonine, lende e cilat na ben te ndihemi me shoqerore, te qeshur dhe te nderveprues, veti te cilat na bejme te jemi më te gatshem per lidhje shoqerore. Personat e prekur nga ky gjen mund te kene 20% me pak shanse te kene nje partner/e.

Sipas nje studimi ne Kine tek 600 studente, ekzistojne dy lloje kombinimesh gjenetike, lloji G dhe C. Personat e llojit G kane me shume mundesi te bejne nje jete me te vetmuar ne mase 50% krahasuar me llojin C.

Studiuesit kane verejtur se jane dy gjerat qe ndikojne ne raportet me te tjeret, pesimizmi dhe nevrozi te cilat jane te demshme per qendrueshmerine e raporteve. Ata thone se eshte e vertete se sjellja njerzore eshte e paracaktuar nga ADN-ja por kemi gjithmone mundesi zgjedhjeje duke perdorur ndergjegjen tone.
973
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bëjnë 1 plus nje? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI