Llogaria ime
AOL Portal
Lifestyle

Djalë apo Vajzë? Sekreti i përcaktimit të ovulacionit
Publikuar me 10 Qer 2013

Djalë apo Vajzë? Sekreti i përcaktimit të ovulacionit

Llogarit ditën e ovulacionit


Kjo ditë ndeshet rreth ditës së 14 të ciklit menstrual. Mënyra më e thjeshtë është të masni temperaturën e trupit. Kjo gjë duhet të bëhet në mëngjes në orë të përcaktuara, nga ora 5:00 deri në 6:00 ose nga ora 8:00 deri në 9:00, për të paktën tri cikle. Ardhja e ovulimit do të njoftohet nga rritja e temperaturës deri në 37,1-37,2 gradë Celsius. Nuk do të ishte keq të kërkonit ndihmën e mjekut për ta përcaktuar me më saktësi. Megjithatë, mbani mend që koha e ovulacionit mund të jetë e ndryshme duke u ndikuar nga disa faktorë, fizikë, klimatikë, psikologjikë etj. Një gabim në përcaktimin e kohës së ovulacionit, madje edhe për një ditë mund të çojë në rezultate të kundërta:- në vend të një vajze të lindë një djalë.
Për të arritur mundësinë e të lindurit djalë


- Shmangni marrëdhëniet seksuale për 3-4 ditë para datës së llogaritur të ovulacionit. Kjo do të ndihmojë në rritjen e numrit të spermatozoideve


- Mos harroni se konceptimi për të bërë një djalë duhet të ndodhë vetëm një herë gjatë ovulacionit, në ditët e ardhshme këshillohet të përdorni prezervativ


- Mos harroni që gruaja duhet të arrijë orgazmën më parë se burri


- Puthjet që zgjasin sa më shumë të jetë e mundur, kontribuojnë në maksimum në misionin e spermës


- Burri duhet të pijë një filxhan kafe ose një gotë me limonadë të gazuar me kafeinë dy orë përpara krijimit. Kjo do të ndihmojë në rritjen e numrit të spermatozoideve


- Pas marrëdhënies seksuale, gruaja duhet të qëndrojë e shtrirë për të paktën 20 minuta


- Përpiquni të shmangni përdorimin e lubrifikantëve artificialë.


 


Për të arritur mundësinë e të lindurit vajzë


Në këtë rast duhet një sasi më e lartë e spermatozoideve X. Llogaritni kohën e ovulacionit (për ta lehtësuar llogaritjen mbështetemi në ditën e 14 të ciklit të ovulacionit). Nga fakti se jetëgjatësia e spermatozoideve X është më e gjatë, është e nevojshme që konceptimi për një fëmijë të kryhet tri ditë para ovulacionit. Kjo do të thotë se kryesisht mbijetojnë spermatozoidet X dhe ata kanë mundësinë që pas tri ditësh të fekondojnë vezën.


- Këshillohet që marrëdhëniet seksuale të kryhen nga dita 5 deri në ditën e 8 të ciklit. Në këtë rast, sasia e spermës X do të jetë dominuese


- Në ditën e 9, 10 dhe 11 raportet duhet ndodhin një herë në ditë, duke ndjekur këshillat në vazhdim


- Mbani mend që pozicioni më i mirë në këtë rast është “Ai lart” (misioneri);


- Puthjet dhe eksitimi duhet të jenë në minimum


- Gjatë seksit mos përdorni lubrifikant sintetikë


- Mos kryeni marrëdhënie seksuale në ditën e 12, 13, 14 dhe të paktën dy ditë pas ovulacionit, ndryshe përdorni gjithmonë prezervativ.


4613
  
2

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus 1? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI