Rjetet sociale mbushen me Fake News mbi Koronavirus
Rjetet sociale mbushen me Fake News mbi Koronavirus
Publikuar me: 22 Mar 2020

Koronavirus ka ndryshuar shume menyren e sjelljes sone dhe njeriu eshte prire te besoje me shume kur ai ndodhet ne dite veshtira. Shpresa per te gjetur nje kure per kete epidemi eshte rradhe te pare per te gjithe globin por mes ketyre ka edhe nga ata qe eshte nje rast i mire te keqinformoje vetem e vetem per pak klikeme apo per protagonizem.

Rjetet sociale na kane bere qe te informohemi ne kohe reale per cdo gje qe ndodh anembane globit duke na sjelle nga afer me realen. Por e keqja eshte se nese nuk jemi te vemendeshem mund te behemi nje burim keqinformimi edhe per te tjeret.

Nje nga keqinformimet qe po qarkullojne ne internet e sidomos ne rrjetet sociale jane ato te ilaçeve apo kurave nga Covid-19 qe nuk kane asnje baze shkencore e mbi te gjitha te shpikura nga hiçi vetem per marre vemendjen tuaj. Aktualisht nuk ka asnje medikament i cili eshte njohur nga OBSH qe te beje mrekulline qe te gjithe e shpresojme me shume ngut.
Madje media te njohura (pothuajse te gjitha) ne shqiperi e kosove kane dhene vazhdimisht lajme FAKE mbi kura dhe ilace te cilat kane qene thashetheme rrjetesh sociale.

Prandaj, ju lutemi te mos beheni pre e ketyre lajmeve fallso pasi fatkeqesisht asnje nuk eshte e vertete.

Burimi: veriu.com Editor: Redaksia Online Lexuar 766 here

Tags: koronavirus fake news

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus dy? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI