Kina dhe Europa do të ndërtojnë një bazë në Hënë
Kina dhe Europa do të ndërtojnë një bazë në Hënë
Publikuar me: 29 Pri 2017

Kanë kaluar shumë vite që kur njeriu i fundit ka qenë në Hënë por ato mund të kthehen përsëri nëse bisedimit midis Kinës dhe Evropës shkojnë mirë.

Përfaqësuesit e Kinës dhe Agjensisë Hapësinore Evropiane po diskutojnë mbi mundësitë e ndërtimit të një baze në Hënë dhe kanë hartuar projektin “Village Moon”.

“Kinezët kanë një program ambicioz për Hënën,”-ka thënë Pal Hvistendahl, zëdhënës i ESA.

“Hapësira ka ndryshuar që nga vitet ’60. Ne e pranojmë se për të eksploruar hapësirën për qëllime paqësore, na duhet një bashkëpunimin ndërkombëtar”.

“Village Moon” do të ketë një sërë funskonesh pasi do të shërbejë si bazë për dërgimin e misioneve në Mars, për të zhvilluar turizmin hapësinor dhe minierat në Hënë.

Hëna mund të përdoret si vend për të prodhuar objekte të ndryshme, duke ulur në këtë mënyrë koston e dërgimit të materialeve në hapësirë.

Burimi: Oranews.tv Editor: Redaksia Online Lexuar 1094 here

Tags:

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus 1? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI