Llogaria ime
Veriu Portal
Sport

UEFA kercenon FSHF, kampionati te mbyllet ne fushe


Organi më i lartë i futbollit në Europë, iu ka dërguar nga një letër 56 federatave pjesmarrëse, mes tyre edhe FSHF, duke ia bërë të qartë dhe duke kërcënuar hapur të gjithë ata që do të ndjekin shembullin e Belgjikës e cila mbylli zyrtarisht kampionatet e saj.

Në letrën e dërguar nga UEFA kërkohet që të gjithë aktorët të kenë durimin për të mbyllur këtë sezon në fushën e lojës, teksa bëhet iu bëhet qartë që vendet që do të vepronin në mënyrë tjetër, rrezikonin pjesëmarrjen në Kupat e Europës për edicionin e ardhshëm.

“Meqë pjesëmarrja në kompeticionet e klubeve të UEFA-s përcaktohet nga rezultati sportiv i arritur në fund të një kampionati kombëtar të plotë, një mbyllje e parakohshme do të hidhte dyshime mbi plotësimin e këtij kushti. UEFA rezervon të drejtën të vlerësojë përputhshmërinë e klubeve që do të pranohen në kompeticionet e edicionit 2020-2021, në përputhje me rregulloret përkatëse të garave.

Ne e dimë se sa ju të gjithë ndani me ne parimet bazë të sportit tonë dhe ndjejmë mbështetjen tuaj në misionin tonë për të mbrojtur integritetin e kompeticioneve të tij”, shkruhej në letrën e UEFA-s dërguar të gjitha federatave.
Tags: 1
Lexuar 514 here / Marre nga panorama
514
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus 1? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI


A mendoni se kampionatet duhen anulluar për këtë sezon?