Llogaria ime
AOL Portal
Revista

Vatikan, Papa Françesku pranon teorinë e evolucionit
Publikuar me 28 Tet 2014

Vatikan, Papa Françesku pranon teorinë e evolucionit

Pas qendrimeve të zbutura ndaj homoseksualëve, Papa Françesku ka bërë publik një qëndrimin i cili mund të revolucianizojë marrëdhënieve mes Katolicizmit dhe shkencës.

Kreu i Kishës Katolike gjatë një fjalimi në Akademinë e Shkencave të Selisë së Shenjtë deklaroi se “Teoria e evolucionit” dhe ajo e ''Big Bang-ut” janë të sakta sepse Zoti nuk është një magjistar me shkopin magjik,

“Kur lexojmë Librin e zanafillës apo flasim për krijimin dhe fillesën rrezikojmë të imagjinojmë Zotin si magjistar me një shkop magjik në dorë në gjendje për të bërë gjithçka. Kjo s’është e vërtetë”, tha Papa Françesku.

Ai shtoi se Zoti krijoi njeriun dhe më pas e la atë të zhvillohet sipas ligjeve të brendshme dhe të natyrës që ia dha gjithësecilit.

Kreu i Vatikanit tha se evolucioni nuk bie ndesh me nocionin fetar të krijimit, “sepse që të ketë evolucion, nevojitet krijimi i qënieve që më pas të evoluojnë”.

Qendrimi i Françeskut përshtatet më së shumti me atë të Papa Piut XII, i pari që i hapi dyert e Vatikanit idesë së evolucionit dhe mirëpriti teorinë e Big Bang-ut, ndërsa në vitin 1996, Papa Gjon Pali II shkoi edhe më tej kur deklaroi se evolucioni ishte më shumë se një hipotezë.

Por pavarësisht qendrimit të Gjon Palit II, pasardhësi i tij, Benedikti i XVI u tregua më konservator kur e cilësoi si të pamundur teorinë e evolucionit sipas përshkrimeve darviniane.


846
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus 1? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI