Llogaria ime
Veriu Portal
Revista

3 ditë reth botës, avioni me energji diellore kryen testin me sukses
Publikuar me 30 Pri 2016

3 ditë reth botës, avioni me energji diellore kryen testin me sukses

Janë 17 mijë qelizat diellore në sipërfaqe, që ka aeroplani i cili merr energjinë nga dielli dhe nuk ka nevojë për karburant.

‘Solar Impulse 2’ karikohet gjatë ditës gjithsesi është i pajisur edhe me bateri që motori i këtij mjeti mund t’i përdorë përgjatë natës.

Tashmë aeroplani me panel diellor ka realizuar me sukses udhëtimin e tij 3 ditor mbi Oqeanin Paqësor.

“Solar Impulse 2” e nisi rrugëtimin në Mars të vitit të shkuar në Abu Dhabi, me 2 pilotë në kabinë dhe kjo ishte etapa e 9 e provës së tij që u realizua me sukses.

“Solar Impulse 2” fluturoi mbi Omna, Indi, Mayabmar dhe Kinë përpara se të mbërrinte në Japoni dhe nga aty të përshkonte edhe 8,924 kilometra për në Hawai.


1220
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bëjnë 1 plus nje? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI