Llogaria ime
AOL Portal
Revista

Studimi: Në vitin 2030 Toka do të mbulohet nga akullnajat
Publikuar me 03 Jan 2016

Studimi: Në vitin 2030 Toka do të mbulohet nga akullnajat

Nuk është fantashkencë, por rezultat i një studimi të gjatë.

Në vitin 2030 dielli do të shuhet dhe planeti Tokë do të kalojë një periudhë të shkurtër akullnajore.

Sipas studimit të publikuar në Uells gjatë verës së viti që shkoi në koferencen shkencore të “National Astromy Meeting” dhe i realizuar nga profesoresha Valentina Zarkhova, era e akullnajore pritet të ndodhë mes viteve 2030-2040, kohë kur dielli do të shkojë e të flejë duke e reduktuar aktivitetin e tij deri në 60 për qind, duke ulur temperaturat mesatare në Tokë.

Efektet në planetin tonë do të jenë të shumta. Lumenj si Tamizi në Londër do të ngrijë, siç ka ndodhur gjatë viteve 1646-1715 fenomen që njihet me emrin “Maunder Effect”.

Tokat dhe fushat do të jenë të mbuluar me dëborë gjatë 12 muajve të vitit, ndërsa perimet dhe pemët do të rriten në mënyrë të avashtë dhe Toka do të gjendet në një “Erë të re të akullnajave”.

Efektet e para të këtij fenomeni pritet të ndihen në vitin 2022 kur fillon cikli i 25 djellor, për të arritur kulmin me ciklin e 26 në vitin 2030 ku toka do të ftohet ndjeshëm.

Sipas austronautes Zharkhova, kombinimet dhe dhogaitjet e saj kanë rezultuar gjithmonë 97% të sakta.


910
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus dy? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI