Llogaria ime
Veriu Portal
Revista

Pandeli Sotirit pa varr të denjë por....me hashash tek koka
Publikuar me 07 Mar 2015

Pandeli Sotirit pa varr të denjë por....me hashash tek koka

Nga: Anton Nikaj

Të flasësh për 7 marsin e vitit 1887, është e pamundur që të mos përmendish Pandeli Sotirin, themeluesin e Mësonjtores së parë në gjuhën shqipe.

Me gjithe se të gjithe ja pranojnë dhe ja njohin vlerat për shërbimin që i bëri vëndit të tij, një shekull e kusur vjet me pare, askush nga shtetarët e këtij vendi nuk do t'ia dijë se ku i prehen eshterat.

Madje më keq, pamja që ka sot varri i ketij rilindasi te vërtetë (Jo nga këta të sotmit), flet për një kriminalizim të figurës së tij nga pasardhësit e nxënësve të shkollës që ai themelojë.

Sic edhe shihet nga fotografia, varrit të Pandeli Sotirit, përvecse nuk i është bërë asnjë shërbim i është mbjedhe dhe një rrënjë hashash tek koka.

Jo keq për një figurë të përmasave të tilla, meqë varrin s'ja rregullojnë dot, një gjethe hashash ta ketë për të shtyrë mërzinë.


1009
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus 1? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI