Llogaria ime
AOL Portal
Revista

Nutella stimulon kancerin ? Italianët e heqin nga supermarketët
Publikuar me 12 Jan 2017

Nutella stimulon kancerin ? Italianët e heqin nga supermarketët

Shumë supermarkete në Itali kanë hequr nga vitrina çokokremin Nutella.

Ky reagim ka ardhur pas paralajmërimeve nga Autoriteti Evropian i Standardeve të Ushqimit se vaji i palmës që përdoret në këtë produkte mund të shkaktojë kancer.

Vaji i palmës përdoret dhe në shumë produkte të tjera, por deri tani vetëm prodhuesi i Nutella po përballet me reagim të ashpër.

Prodhuesi i saj, Ferrero ndërkohë ka nisur një fushatë reklame për të siguruar konsumatorët se produkti i tyre është i sigurt.

Sipas saj, vendimi për të mbajtur vajin e palmës te Nutella, pavarësisht paralajmërimeve, ka të bëjë me kualitetin dhe jo koston.


839
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bëjnë 1 plus nje? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI