Llogaria ime
AOL Portal
Revista

Nesër asteroidi me diametër gjysmë kilometri kalon pranë tokës
Publikuar me 25 Jan 2015

Nesër asteroidi me diametër gjysmë kilometri kalon pranë tokës

Neser, diten e hene, te gjithe mund te shijojne emocionin e kalimit prane tokes te nje astereoidi me diameter gjysme kilometri. Kalimi i tij pritet te jete ne ora 17:48 me oren e tiranes dhe shikimi i mund te behet me dylbi apo me nje teleskop te thjeshte.

Tranzitimi i asteroidit do te behet ne siguri te plote pasi distanca e tij nga toka eshte 1,2 milion kilometra nga toka ose sa tre here distanca mes henes dhe tokes. Per te shijuar nje event te tille te ngjashem duhet te presim vitin 2027.

Edhe pse nuk paraqet ndonje rrezik, 2004 BL86 konsiderohet si i rrezikshem pasi ka nje madhesi relativisht te madhe (me diameter mbi 150 metra) dhe kalon ne nje distance me pak se 7,4 milion kilometra nga toka. Shikimi i tij optimal nga shqiperia do te jete kur te kete magnituden 9.

Objekti po leviz me nje shpejtesi 15,6 milion kilometra ne sekonde dhe itinerari i tij eshte mes kostelacionit te Njebrireshit dhe Idres e mepas drejt atij te Gaforres ku do te kaloje shume prane grupit te yjeve te Prezepes.


950
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bëjnë 1 plus nje? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI