Llogaria ime
Veriu Portal
Revista

Dokumenti, Babai i Adriatik Llallës u dënua si agjent i CIA-s
Publikuar me 09 Shk 2017

Dokumenti, Babai i Adriatik Llallës u dënua si agjent i CIA-s

Ne kulmin e debatit mes Prokurorit te Pergjithshem, Adriatik Llalla dhe ambasadorit amerikan ne Tirane, ne rrjetet sociale eshte publikuar nje dokument i pa botuar me pare.

Studiuesi Xhaferr Sadiku ka nxjerre dokumentin e vitit 1947 ku Xhemal Llalla, babai i kryeprokurorit denohej me burgim te perjetshem si agjenc i CIA-s që synonte të rrëzonte regjimin komunist.

Sipas vendimit, Xhemal Llalla akuzohej se ishte rekrutuar në shërbimin sekret amerikan kur kishte qenë nxënës i shkollës teknike të “Harry Fultz”.

Statusi i Xhafer Sadikut:

Më 15 dhjetor 1947, në kinema “Labinoti” në Elbasan, përfundoi gjykimi i 15 të arrestuarëve, të cilët ishin:

1-Zija Luniku, 2- Fadil Gurmani, 3- Xhaferr Miraku, 4- Mahmut Maci, 5- Sabri Baholli, 6- Xhemal Llalla, 7- Veniamin Dashi, 8- Osman Duduci, 9- Seit Kuqi, 10- Qemal Hoxha, 11- Qamil Bylykbashi, 12- Mehmet Haxhihasani, 13- Ibrahim Plaka, 14- Virtyt Gjylbega dhe 15- Refat Haka.

Dënimet e dhëna:

Zija Luniku, Fadil Gurmani, Xhaferr Miraku dhe Mahmut Maçi, me vdekje;
Xhemal Llalla e Sabri Baholli, me burgim të përjetshëm;
Veniamin Dashi e Osman Duduci, me nga 20 vjet;
Seit Kuqi me 15 vjet;
Qemal Hoxha e Qamil Bylykbashi, me nga 10 vjet;
Mehmet Haxhihasani e Ibrahim Plaka, me nga 7 vjet;
Virtyt Gjylbega me 5 vjet;
Refat Haka me 3 vjet burg.

Vendimi përmbante edhe konfiskimin e pasurisë dhe humbjen e të drejtës politike e civile.

Kështu, të dënuarit me vdekje humbisnin në mënyrë të përhershme të drejtat politike e civile.

Të dënuarit me burgim të përjetshëm, humbisnin të drejtat politike e civile për aq kohë;

Veniamin Dashi, Osman Duduci, Seit Kuqi, Qemal Hoxha, Qamil Bylykbashi, Mehmet Haxhihasani e Ibrahim Plaka, humbisnin të drejtat politike e civile për 5 vjet, ndrësa Virtyt Gjylbega për 3 vjet.

Zija Luniku, Fadil Gurmani, Xhaferr Miraku dhe Mahmut Maçi, me vdekje;

Xhemal Llalla e Sabri Baholli, me burgim të përjetshëm;
Veniamin Dashi e Osman Duduci, me nga 20 vjet;
Seit Kuqi me 15 vjet;
Qemal Hoxha e Qamil Bylykbashi, me nga 10 vjet;
Mehmet Haxhihasani e Ibrahim Plaka, me nga 7 vjet;
Virtyt Gjylbega me 5 vjet;
Refat Haka me 3 vjet burg.

Vendimi përmbante edhe konfiskimin e pasurisë dhe humbjen e të drejtës politike e civile.

Kështu, të dënuarit me vdekje humbisnin në mënyrë të përhershme të drejtat politike e civile.

Të dënuarit me burgim të përjetshëm, humbisnin të drejtat politike e civile për aq kohë;

Veniamin Dashi, Osman Duduci, Seit Kuqi, Qemal Hoxha, Qamil Bylykbashi, Mehmet Haxhihasani e Ibrahim Plaka, humbisnin të drejtat politike e civile për 5 vjet, ndrësa Virtyt Gjylbega për 3 vjet.


1294
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus dy? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI