Llogaria ime
AOL Portal
Revista

Avioni më i madh në botë “A380”, kalon me sukses provën
Publikuar me 06 Sht 2006

Avioni më i madh në botë “A380”, kalon me sukses provën

Avioni më i madh në botë “A380” super-jumbo, e ka kaluar me sukses provën e parë. Gjiganti evropian që pritet të rivalizojë avionin amerikan “Boing”, është ngritur nga Tuluza e Francës dhe është testuar çdo pjesë e tij, që nga televizorët e deri te sediljet. A380 pritet të kryejë udhëtime shumë të gjata ajrore, që do të zgjasin nga 7 deri në 15 orë. Ai peshon 308 ton dhe mund të mbajë deri në 555 pasagjerë. Projekti për këtë avion është nga më të kushtueshmit dhe ka kushtuar plot 13 miliardë dollarë.


3788
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bëjnë 1 plus nje? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI

anton

me pelqe

Mërkurrë, 20 Qershor 2012 11:42