Llogaria ime
Veriu Portal
Lifestyle

Studimi, hudhra dhe qepa mbrojnë nga kanceri i stomakut
Publikuar me 01 Dhj 2014

Studimi, hudhra dhe qepa mbrojnë nga kanceri i stomakut

Nje studim i kryer nga Universiteti i Milanos tregon se te hani vazhdimisht qepe ndihmon ne parandalimin e semundjes se kancerit ne stomak. I njejti efekt krijohet, ndonese ne mase me te vogel edhe me ane te hudhres. Studiuesit mendojne se si mburoje sherben pjesa e quajtur si "organi solfarat" ose njohur ndryshe si shija e hidhur e qepes.

Studiuesit kane krahasuar 230 persona te semure me kancer ne stomak me 547 persona te tjere qe nuk ishin te prekur nga kjo semundje. Sekreti? Ata qe konsumonin dy here ne jave qepe me nga 50 gram secila ulte rrezikun e prekjes nga kjo semundje me 40%.

Sekreti qendron tek preja organike e qepes dhe hudhres e cila jep efektin e hidhur dhe eren (e keqe) qe japin keto bime. Kjo pjese organike e ketyre bimeve duket se ka aftesine te mbyse qelizat e prekura tumorale dhe aktivitetin e baktereve ne stomak.


933
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus dy? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI