Llogaria ime
Veriu Portal
Lifestyle

Qelizat embrionale, teknika e re për rritjen e flokëve të rënë
Publikuar me 29 Jan 2015

Qelizat embrionale, teknika e re për rritjen e flokëve të rënë

Shkencëtarët e hulumtimeve mjekësore që është një organizatë e pavarur jo-fitimprurëse kanë arritur të rrisin flokët e humbura duke përdorur qelizat staminale të njeriut. Përpjekjet e mëparshme për të krijuar qelizat nga papilla e lëkurës - të cilat janë jetike për formimin e gjëndrave të flokëve - studiuesit deri tani kanë izoluar qelizat e shëndetshme dhe kanë kultivuar mëpas për të rritur numrin e tyre. Problemi është se papillae lëkurës bëhet më pak efektive kur ato shumëzohen. Por duke i prodhuar ato nga qelizat staminale është në gjendje që të shmangim problemin dhe teknika ka çuar tashmë në rezultate pozitive tek minjtë: studiuesit kanë arritur të rrisin flokët me sukses e rinj tek minjt pasi kanë përdorur qelizat embrionale të njeriut.

Alexey Terskikh, i cili udhëhoqi studimin e Sanford-Burnham, shpreson se procedura mund të çojë në transplantet e flokut në mënyrë më efektive në njerëz. "Metoda jonë e bazuar në qelizat staminale ofron një burim i pashtershëm të qelizave nga pacienti për transplantim dhe nuk kufizohet nga disponueshmëria e follicles së flokut. Hapi ynë i ardhshëm do të jetë transplantimi i qelizave të lëkurës papilla me ato staminale pluripotente tek njerëzit. Zgjidhje kundër tullacllëkut kemi nxjerrë shumë. Shpresojmë që kësaj rradhe është ajo e duhura." përfundoi ai.


1132
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus 1? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI