Llogaria ime
Veriu Portal
Lifestyle

Studimi i ADN-së: Sa inteligjente është nëna aq edhe fëmija
Publikuar me 10 Dhj 2015

Studimi i ADN-së: Sa inteligjente është nëna aq edhe fëmija

Nje studim i universitetit te Kalifornise i publikuar ne revisten "Perinatology" thote se niveli i inteligjences se nenes influencon ne ADN-ne e femijes.

Kerkuesit jane perqendruar ne gjatesine e telomereve (pjesa fundore e kromozomeve) e cila nuk varet vetem nga mosha, gjenetika, perdorimi i ilaceve etj. por edhe nga niveli i diturise i prinderve, ne kete rast nena.

Eshte vene re qe telomeret jane me te shkurter 5 apo 6 perqind nese nena nuk ka mbaruar shkollen ose notat e saj nuk kane qene edhe aq te mira.

Tashme meshkujt (bashkeshortet), kane nje motiv me shume per te debatuar me grate e tyre nese femija nuk meson mire ne shkolle.


1072
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus 1? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI