Llogaria ime
Veriu Portal
Lifestyle

Shkencëtarët zbulojnë aksidentalisht një kurë ndaj kancerit
Publikuar me 04 Dhj 2016

Shkencëtarët zbulojnë aksidentalisht një kurë ndaj kancerit

Shkencëtarët duket se kanë bërë aksidentalisht një hap të madh drejt kërkimit të kurës kundër kancerit – duke zbuluar se një proteinë e malaries mund të jetë armë efektive kundër sëmundjes.

Hulumtuesit danezë ishin duke hulumtuar një mënyrë për t’i mbrojtur gratë shtatzëna nga malaria, e cila shkakton probleme të mëdha për shkak se sulmon placentën.

Por ata gjetën në të njëjtën kohë se proteinat e malaries mund ta sulmojnë edhe kancerin, gjithashtu – një zbulim ky i cili mund të jetë një hap i madh drejt gjetjes së shërimit të sëmundjes, raporton “Mirror”.

Shkencëtarët kombinuan pak proteinë që përdoret në vaksinën e malaries për ta futur atë në qeliza dhe e kombinuan atë me një helmues – që më pas mund të futet në qeliza të kancerit dhe të lirojë helmin, duke i vrarë të gjitha ato.

Shkencëtarët gjetën se në të dyja rastet proteina e malaries e kapë veten për të njëjtat karbohidrate. Është ngjashmëria mes këtyre dyjave arsyeja pse mund të shërohet kanceri.

Shkencëtarët thanë se ka kohë që ishin duke kërkuar një mënyrë për të zbuluar ngjashmëritë mes placentës dhe tumorit.


2483
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus 1? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI