Jump to content
Veriu Forum
Sign in to follow this  
g°n

Ne shqiperi futet provimi i shtetit ne disa dege

Recommended Posts

Me ne fund eshte ne pepunim e siper ligji per provimin e shtetit i cili sa per fillim do te mbuloje vetem 10 dege me te rendesishme, sic jane shendetesia (mjekesia, farmacia etj..) dhe inxhenjeria (Arkitektura, inxhenjeria civile, ndertimore etj..).

Me futjen e provimit te shtetit askush nuk mund ta ushtroje zanatin si profesionist pas studimeve. Pra te gjithe ata persona qe kane paguar nen dore per diploma universitare (dhe skane as te mesmen) tashme duhen te perballen me barrieren e e fundit qe sipas te dhenave do te jete nje provim i kompjuterizuar per te evituar rryshfetet.

 

Evetmja gje qe uroj eshte qe ishalla ky provim do te arrije me ne fund te perzgjedhe ajken e trurit shqiptare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ne fund , shpresoj qe pyetjet te mos shiten ne treg te zi ^_^ ....

Sa per provimin , eshte standart qe duhet te plotesohet . Ketu ne Itali , perpos 2-3 takimeve me agjenci pune/ndermarrje + testim ne problem solving apo dicka te ngjashme nuk te merr njeri ne pune. (perjashto manualet, punet e krahut) . Shume nga shoqeria ime qe nuk kane qene dhe aq te zote me nota gjate shkolles se mesme tani po marrindiploma per ekonomi, juridik etj... jo se nuk i meritojne (ket s'mund ta them une) por thjesht u mbushen te gjithe me diploma ne Shqiperi.... hehehe mire se dhe per vend pune te McDonald kerkojne diplome universitare ..... po ai ia vlen te kthehesh ne Shqiperi kur mbaron shkollen jashte dhe do te kesh te njejtin trajtim me ato qe e kane mbaruar ne Shqiperi. Me mire te them , psh. nuk besoj se universiteti i Shkodres ka te njejtin nivel didaktik sikurse universitetet e tjera jashte vendit. E njejta gje dhe per universitetet e tjera ne Shqiperi... Qeverite paraardhese dhe kjo qe eshte tani kane ate "projektin e famshem" te thithjes se trurit duke favorizuar ne nje konkurim studentin qe ka studiua jashte Shqiperise (kur kane te njejtin numer pikesh) .... sidoqofte them se nuk eshte e drejte ose te pakten duhet te kete nje koeficient per çdo universitet qe te shumezohet me piket. Per momentin besoj se jane te paket studentet shqiptar qe jan kthye pergjinje ne Shqiperi :

1.sepse ska vende pune

2. nuk ka kushte

 

Psh. per nje te profesionit shendetsor te punosh ne Shqiperi do te thote te shkosh kunder çdo vlere morale qe ke msua gjate gjithe viteve te studimit. Do te kesh mangesi te shumta ne pajisje dhe aparatura. Te mos flasim per ilaçet etj.... E njejta gje vlen dhe per juridikun .... ketu mesohet "E drejta penale Europiane" dhe jo kodi penal Shqiptar, perveç se do ti duhet te mesoje serisht nje kod tjeter penal qe ndryshon ndjeshem nga ai i BE nuk do te jete e lehte te gjeje vend pune.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuk e di nese do jete dicka e mire apo nje mundesi tj e "kasapeve" per te marre para,,,eshte dicka e mire sepse eshte nje standart qe e kane te gjithe vendet europiane, por eshte dhe nje "pengese" e vogel per ne qe kemi studiuar jashte sepse duhet te studiojme gjera qe nuk kemi studiuar me pare,,,gjithesesi pranoj keto pengesa nese ia vlejne per te seleksionur personelin e duhur,,,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Me ne fund , shpresoj qe pyetjet te mos shiten ne treg te zi ^_^ ....

Sa per provimin , eshte standart qe duhet te plotesohet . Ketu ne Itali , perpos 2-3 takimeve me agjenci pune/ndermarrje + testim ne problem solving apo dicka te ngjashme nuk te merr njeri ne pune. (perjashto manualet, punet e krahut) . Shume nga shoqeria ime qe nuk kane qene dhe aq te zote me nota gjate shkolles se mesme tani po marrindiploma per ekonomi, juridik etj... jo se nuk i meritojne (ket s'mund ta them une) por thjesht u mbushen te gjithe me diploma ne Shqiperi.... hehehe mire se dhe per vend pune te McDonald kerkojne diplome universitare ..... po ai ia vlen te kthehesh ne Shqiperi kur mbaron shkollen jashte dhe do te kesh te njejtin trajtim me ato qe e kane mbaruar ne Shqiperi. Me mire te them , psh. nuk besoj se universiteti i Shkodres ka te njejtin nivel didaktik sikurse universitetet e tjera jashte vendit. E njejta gje dhe per universitetet e tjera ne Shqiperi... Qeverite paraardhese dhe kjo qe eshte tani kane ate "projektin e famshem" te thithjes se trurit duke favorizuar ne nje konkurim studentin qe ka studiua jashte Shqiperise (kur kane te njejtin numer pikesh) .... sidoqofte them se nuk eshte e drejte ose te pakten duhet te kete nje koeficient per çdo universitet qe te shumezohet me piket. Per momentin besoj se jane te paket studentet shqiptar qe jan kthye pergjinje ne Shqiperi :

1.sepse ska vende pune

2. nuk ka kushte

 

Psh. per nje te profesionit shendetsor te punosh ne Shqiperi do te thote te shkosh kunder çdo vlere morale qe ke msua gjate gjithe viteve te studimit. Do te kesh mangesi te shumta ne pajisje dhe aparatura. Te mos flasim per ilaçet etj.... E njejta gje vlen dhe per juridikun .... ketu mesohet "E drejta penale Europiane" dhe jo kodi penal Shqiptar, perveç se do ti duhet te mesoje serisht nje kod tjeter penal qe ndryshon ndjeshem nga ai i BE nuk do te jete e lehte te gjeje vend pune.....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...