Llogaria ime
AOL Portal
Lajme
Zoran Zaev zhgënjen Kosovarët dhe...Vuçiçin

Lideri i LSDM-së, Zoran Zaev, ka bërë një deklaratë të befasishme ndërsa është shprehur se kishat në Kosovë janë zemra e Serbisë.

Në një intervistë të dhënë së fundmi për gazetën serbe ''Kurir'', kreu i social-demokratëve ka kritikuar Nikolla Gruevskin për njohjen e shtetit të Kosovës si dhe mbështetjen e përpjekjeve të Prishtinës zyrtare për antarësimin në UNESCO.

Zaev u shpreh se maqedonasit dhe serbët janë popuj vëllezër me njëri tjetrin.

Lideri i social-demokratëve shtoi se ndihej i keqardhur që manastiret serbe kishin rënë në duart e myslimanëve shqiptarë.

“Dëgjuam akuza se Zaev ka pranuar ta padisë Serbinë për gjenocid. Këto akuza vijnë nga një person që pranoi pavarësinë e Kosovës dhe përkrahu përpjekjet për anëtarësimin e Kosovës në UNESKO. Për mua populli i Serbisë është populli im. Serbët dhe maqedonasit nuk bëjnë dallim nga njëri tjetri. Serbia është vendi i parë që meriton përkrahjen tonë, sepse jemi popuj ortodoksë, të krishterë dhe duhet të ndihmojmë njëri tjetrin. Gjithashtu, ndihem i keqardhur që manastiret serbe në Kosovë kanë mbetur në duart e myslimanëve shqiptare”- Tha Zaev për Kurir.

Deklarata e Zaev nuk është pritur mirë nga një pjesë e konsiderueshme e opinionit.

Ajo nuk është pritur mirë jo vetëm nga shqiptarët e Kosovës por edhe nga presidenti i zgjedhur i Serbisë Aleksandër Vuçiç i cili është atakuar në vetë të parë nga lideri i LSDM, Zoran Zaev, kandidat për kryeministër i Maqedonisë.

Gjatë intervistës për 'Kurir' Zaev ka akuzuar Serbinë se mbështet Nikola Gruevskin dhe VMRO-në, pasi ajo drejtohet nga nacionalistë si Aleksandar Vuçiç.

Përditësuar me 03 Maj 2017

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus dy? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI
Jeni të kënaqur me masat e marra për Koronavirusin