Llogaria ime
Veriu Portal
Lajme
Ndahet nga jeta arkitekti i njohur Maks Velo

Është ndarë nga jeta arkitekti i njohur Maks Velo i cili ishte i shtruar prej disa ditësh në QSUT, pasi vuante
nga anemia. 

Maks Velo i lindur në Paris, më 31 gusht të vitit 1935. Pas lindjes, familja u kthye në Shqipëri.

Pasi mbarimit të gjimnazin, ai vazhdon studimet pranë Institutit
Politeknik, në degën e Inxhinierisë së Ndërtimit. Ai specializohet
për arkitekturë. Në vitet ’78-’79 ai do të përballej me pjesën më të vështirë të jetës
së tij, ai arrestohet dhe dënohet me dhjetë vjet
burg nga regjimi komunist.
Maks Velo është autor i botimeve si “Kokëqethja”, “Palltoja
e burgut”, “Thesi i burgut”, “Paralele për arkitekturën”, “Kohë
antishenjë”, “Jeta ime në figura ” etj. Si artist, ai është i
angazhuar në çështje të aktualitetit shqiptar siç ishte ajo kundër prishjes së teatri kombëtarë.

Përditësuar me 07 Maj 2020

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus dy? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI
Jeni të kënaqur me masat e marra për Koronavirusin