Llogaria ime
Veriu Portal
Lajme
Skandali, mjekët e misionit shqiptar në itali gjobiten për thyerje të rregullave

Ata po festonin fundin e misionit në itali, pinin birrë dhe dëgjonin muzikë në dhomën e tyre në hotel. Kjo ishte e mjaftueshme për të shtyrë pronarin e hotelit në Brescia ku ishte vendosur kontigjenti i mjekëve dhe infermierëve shqiptarë, të cilët erdhën në ndihmë të spitaleve të Brescia, për të thirrur policinë. Kështu që grupi i specialistëve shqiptarë, të cilët duhet të kthehen sot në Tiranë pas një muaji që kaluan ditët në korsitë e urgjencës ndaj Covid, janë denoncuar dhe gjobitur me gjobë deri në 500 euro.

Sipas dëshmive të para duket se një grup kanë zënë një dhomë për të festuar fundin e misionit dhe nisjen me kthimin në vendlindje. Një festë që në kohërat e Coronavirus nuk mund të mbahet, kjo as mes mjekëve dhe infermierëve. Rreth dhjetë sanksione janë vënë për shkelje të distancimit social dhe dy denoncime për rezistencë ndaj forcave policore. Në fakt, para agjentëve, dikush nga kontigjenti shqiptar reagoi keq për atë që po ndodhte. Policia  është duke hetuar.

Përditësuar me 30 Pri 2020

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus 1? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI
Jeni të kënaqur me masat e marra për Koronavirusin