Llogaria ime
Veriu Portal
Lajme
A po gabon Rama në masat anti-koronavirus?

Qeveria e shqiperise ka marre nje ser masash per parandalin e perhapjes se virusit covid-19 duke nxjerre ne terren policine e madje edhe ushtrine. Shtrengimi i levizjes se lire eshte nje mase efikase e cila eshte konfirmuar edhe me skenarin kinez ku brenda 2 muajsh dolen nga kriza sanitare qe kishte kapluar vendin.
Ndonese fillimisht e mori me batuta , Rama, filloi ta merrte seriozisht kur pa se ne kete mes do te kursehej as shqiperia. Gabimi i pare i Rames eshte se nuk ndermori asnje masa per te pasur nje pergjigje ne kuadrin shendetesor per mbrojtjen e mjekeve apo per te pasur tampone per kryerjen e analizave.
1. OBSH pak dite mepare nenvizoi se duhen kryer sa me shume teste per gjetur dhe karantinuar personat e prekur por qeveria shqiptare kjo nuk eshte e nevojshme. Te jete valle mungesa e tamponeve?
2. Nje tjeter mungese e theksuar eshte ajo e pajisjeve te mjekeve me tuta, doreza, maska sic i ka e gjithe bota, mungesa e tyre tregoi se deri tani kemi 8% te te gjithe te infektuarve jane personel mjeksore. Mungesat e pajisjeve jane denoncuar edhe nga vete personat qe punojne prane qendrave mjeksore, ndonese me friken e shkarkimit nga puna.
3. Kufizimet e levizjes se lire dhe daljet me orar mund te jene nje tjeter bumerang qe mund t'i kushtoje shtrenjt jetes se njerzve. Pjesa me e madhe e njerzve nuk repektojne distancat kur dalin dhe skane asnje mase mbrojtese. Por dalja me orar (vetem 2 ore) ka sjelle flukse te medha njerzish neper markete e pazare te cila jane burim infesioni ne mase. Keshtu qeveria ndodhet ne udhekryq nese te kufizoje levizjet pa shkak dhe te mbaje hapur dyqanet ushqimore apo te vazhdoje me daljet me orar.

Përditësuar me 22 Mar 2020

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus 1? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI
Jeni të kënaqur me masat e marra për Koronavirusin