Llogaria ime
AOL Portal
gjeografi

sa eshte shpejtesia e levizjes perparuse drejte bregut e valve te cunamit


Përgjigjet (1)

Përgjigjur: Enjte, 20 Qershor 2013  
Mesatarja e shpejtesise se valeve qe formohen nga termetet te njohura si "Cunami" eshte 360 km/h (ose 100 metra ne sekonde).
Shpejtesia e tyre ndryshon sipas fuqise se termetit apo vulkanit nese shkaktohet nga ky i fundit. Ajo ndryshon nga 500 km/h deri ne 1000 km/h. Maja e nje vale nga maja e vales tjeter shkon nga 500 km deri ne 650 km mes njera-tjetres.
Ne oqean te hapur lartesia e vales eshte nga 30 cm ne 60 cm dhe duke iu afruar bregut ajo shkon nga 5 metra deri ne 30 metra lartesi.
Komente (1)
g°n Ah dicka te fundit

Shpejtesia eshte ne varesi te thellesise ku ndodh fenomeni.
Enjte, 20 Qershor 2013
Të Ngjashme
Detyre matematikore
pika A[6,-2] ndodhet ne grafkun e funksionit a] y=-_1 x b]y=3x c] y=-3x d]y=+2 3 rrethoni pergjigjen e sakte. (0) Përgjigje
Detyra matematikore
a mund te mi zgjillni keto rrethi me rreze 10cm hapet duke formuar nje hark rrethi me rreze 25cm.Gjeni ne grade te ketiju harku. (1) Përgjigje
Gjeologi
Cfare do te thote antiklinale (1) Përgjigje
Ligjerim libror
ligjerim libror a mund te me beni nje tekst te shkurter ju lutem me ligjerim libror ju lutem (0) Përgjigje
perse nuk po bie shi si me par
perse nuk po bie shi si me pare (1) Përgjigje
Gjermania
Per qfar arsye Gjermani ka vetem nje port detar dhe nje lumor ? (0) Përgjigje
si do te jet moti ne vitin 2014 dimrit
si do te jete moti ne vitin 2014 dimrit (0) Përgjigje
botanika
nje fenomen ritmik qe ndodh cdo rreth 24 ore eshte nje:cikel fazor ditorcikel cikardianore fiziologjikefotoperiodizem (1) Përgjigje
Moti
A bon me dit se moti i së merkures si mun të jetë... (0) Përgjigje
moti ne shkoder
si eshte moti ne shkoder (0) Përgjigje