Jump to content
Veriu Forum
Sign in to follow this  
Armend Qushku

Zemrat ne rrezik nese ne familje ngaterrohen shpesh.

Recommended Posts

Zemrat ne rrezik nese ne familje ngaterrohen shpesh.


famiglia%20zemer.JPG


Personat qe perjetojne marredhenie familjare negative, me konflikte, tensione dhe zendje, kane nje mundesi me te madhe per te shkuar drejt semundjeve kardiovaskolare, sipas asaj qe konfirmon nje artikull i botuar ne Archives of Internal
Medicine botuar nga Roberto De Vogli dhe koleget e tij, te University College Of London. Kerkuesit kane studiuar per vite te ndryshme me shume se 9000 persona, duke i pyetur nje pyetesor mbi cilesine e marredhenieve te tyre me te ngushta. Dhe ja: te dhenattregojne se te perjetosh marredhenje te veshtira sjell nje rritje prej 1.34 here rrezikun kardiovaskolar.
Nje lidhje kjo qe mbetet edhe pasi kane permiresuar pjeset negative te personalitetit dhe depresionit, kjo deshmon qe emocionet mund te influencojne mbi shendetin e zemres.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...