Llogaria ime
Veriu Portal
Si te kujdesemi kur jemi me tiroide teprice jodi

me jepni pergjigje


Përgjigjet (1)

Përgjigjur: Diele, 19 Qershor 2016  
Kjo eshte nje patologji e rralle dhe duhet te konsultoheni me nje mjek Endokrilog.
Mund te them disa informacione rreth kesaj por ju keshillojme te ndiqeni nga mjeku specialist i kesaj fushe.

Ne rralle te pare duhet te evitohen cdo gje qe ka lidhje me jodin (kripera, palzhe me rere jodi etj.).

Kujdesi varet nga niveli (TSH) teriotropines, substance qe prodhohet nga hipotropina.

Ne shume raste pacienti nuk shfaq probleme pasi pjesa e fytit nuk eshte e fryre dhe niveli TSH eshte brenda normave.
Rastet e trajtimit me LT4 (Levotiroksina) kerkohen kur:
1) verifikohet nje Hipotioridizem i theksuar.
2) Hipotiroidizem me nivel te larte TSH (me te madhe se 10 U/I).
3) tek femrat qe jane shtatezana dhe femijet

Nje trajtim i ngjashem mund te kerkohet kur pacienti ka nje nivel TSH mes 4-10 U/I dhe kane shqetesime me fytin ose kane shqetesime (gjithmone ne lidhje me Hipoteroidizmen sic jane astemia, obeziteti, dislipidemia) te tjera. Edhe ne keto raste mund te perdoret LT4-shi.

Ne rastet kur TSH eshte ne nivele normale ose pak me shume nuk kerkohet nje trajtim. Trajtimi ka si qellim te çoje TSH-ne ne nivel 1 - 2 U/I.
Pacienti duhet te kryeje kontrollet e FT3 e FT4 dhe TSH cdo 6 ose 12 muaj.

Te gjitha informacionet e mesiperme nuk konsiderohen si baze per nje vetekujdesje ndaj keshilloheni me mjekun specialist Endokrolog
Të Ngjashme
Posta
dua te blej dicka ne ebay dhe nuk nevojitet karte krediti,vetem adresa,emaili,emri etj.Kur te shkoj ta marr pakon ne poste,duhet ta marr vete apo duhet te jete nje me i rritur ose nje familjar,pasi... (1) Përgjigje
Huazimet e masmedias
huazimet e masmedias ne gjuhen shqipe. historiku i tyre, disa shembuj te huazimeve ne media, dhe nga jane marre (0) Përgjigje
Cfar esht aw snap
si mund ta heq aw snap pasi nk hapet google chrome (1) Përgjigje
Cka eshte proza
cka eshte proza si behet ajo me jep disa proza per 7 dhe 8 Marsin (0) Përgjigje
Me pelcen porrno
Gjej dot pun ne porno jam 29 vjec (0) Përgjigje
Kombetarja
Kush fiton sot dhe cili eshte rezultati (1) Përgjigje
Radiatori eshte i ndertuar nga:
Kimia-Klasa e 7-Mesimi Substancat kimike dhe klasifikimi i tyre (0) Përgjigje
Hena
kam deshire te shikoje nje ulje ne hene online (0) Përgjigje
A ka pun per gruan ne kete dit qe se ben
A ka grua ne diten e sodit qe smundet te bej pun (0) Përgjigje
Iliret
Kush jan iliret (1) Përgjigje