Llogaria ime
Veriu Portal
Pse kur ndodhemi ne ne det nuk na ze rrufeja?

Pse kur ndodhemi ne ne det nuk na ze rrufeja?


Përgjigjet (1)

Përgjigjur: Martë, 28 Shkurt 2017  
Kjo nuk eshte e vertete. Prania ne det e eshte e rrezikshme ne raste kur ka vetetima dhe bubullima. Duke iu referuar asaj cfare thoni ju eshte se: nese rrufeja godet shume afer mund te na lendoje ose te gjejme vdekjen, nese rrufeja shkarkon larg natyrisht qe energjia qe shkarkon humbet ne det.

Deti eshte nje percues i mire i energjise per shkak se uji eshte i kripur. Ne rast shirash dhe kohe te keqe keshillohet qe te mos qendrojme ne kembe pasi mund te behemi nje pike referimi per rrufene. Keshillohet qe te rrime ulur ose shtrire apo me mire ne nje vend te thate dhe te mbuluar (jo prane pemeve, shtyllave te cdo lloji).
Të Ngjashme
Histori
Kur u ngrit flamuri ne shqipri (0) Përgjigje
Katrori 100
a eshte i njejte katrori 100 me siten e Eratostenit ???? (0) Përgjigje
Gjeni peshen e vazos me lule
gjeni peshen e vazos me lule me mase 1.8 kg (1) Përgjigje
Si quhet ndryshe shumkendeshi
a) Poligonb)vije e mbyllurc)sip. konveksed)sip. konskave (1) Përgjigje
A ndryshojn molekulat e ujit te ftohte me ato te ujite te nxehte? Pse?
a ndryshojn molekulat e ujit te ftohte me ato te ujite te nxehte?pse? (0) Përgjigje
Ligji dyt u njutonit ne cilin vit u be
ligji dyt u njutonit ne cilin vit u be (1) Përgjigje
Kimia 8
Sa mole acid sulfurik H2SO4 nevojitet per te asnjanesuar 37 grame hidrokside kalciumi Ca(OH)2, sipas baraimit : Ca(OH)2 + H2SO4 = CaSO4 + 2H2O :zgjidhja me duhet me te gjitha kerkesat. (1) Përgjigje
Fizika 8
Nje trup hidhet lart nga Toka me shpejtesi fillestare = 10m/s.a. Ne cfare lartesie trupi e ka shpejtesine = 5m/s ?b. Deri ne cfare lartesie ngjitet ky trup ?Shpejtesia fillestare = Vo Shpejtesia =... (1) Përgjigje
Kimia 8
Sa grame acid nitrik nevojiten per te asnjanesuar 20 grame hidroksid natriumi sipas reaksionit ; NAOH+HNO3=NANO3+H2O (1) Përgjigje