Llogaria ime
Veriu Portal
Kimia 8

Sa mole acid sulfurik H2SO4 nevojitet per te asnjanesuar 37 grame hidrokside kalciumi Ca(OH)2, sipas baraimit : Ca(OH)2 + H2SO4 = CaSO4 + 2H2O :zgjidhja me duhet me te gjitha kerkesat.


Përgjigjet (1)

Përgjigjur: Diele, 06 Prill 2014  
Meqe kemi barazimin duhet te gjejme masen molare ndaj:

1 mol Ca(OH)2 ka nje mase molare prej 74,10 g/mol

llogarisim molet 37g (pjestim) 74,10 g/mol = 0,49 mol

Acidi sulfurik dhe hidroksidi i kalciumit kane nje raport 1:1 dhe nevojiten 0,49 mol te H2SO4 ku masa molare (PM) eshte 98,07 g/mol

Llogaritja e mases molare (sic duhet ta dish) eshte shuma e cdo elementi qe eshte ne perberje. Psh: H = 1g/mol, O = 16 g/mol etj... Ndodhen ne tabelen e elementeve kimike (mendelejevit)

Tani nuk na nevojitet vetem te shumezojme:
98,07 * 0,49 = 48,05g

Perfundimi:

Per asgjesimin duhen 0,49 mol ose 48,05 grame acid sulfurik

JU FTOJME TE REGJISTROHENI PER TE BERE PYETJE PASI MUND TE ZGJIDHNI PYETJEN NESE ESHTE E SAKTE APO JO DHE SHUME OPSIONE TE TJERA MBI KETE SHERBIM

Të Ngjashme
Histori
Kur u ngrit flamuri ne shqipri (0) Përgjigje
Katrori 100
a eshte i njejte katrori 100 me siten e Eratostenit ???? (0) Përgjigje
Pse kur ndodhemi ne ne det nuk na ze rrufeja?
Pse kur ndodhemi ne ne det nuk na ze rrufeja? (1) Përgjigje
Gjeni peshen e vazos me lule
gjeni peshen e vazos me lule me mase 1.8 kg (1) Përgjigje
Si quhet ndryshe shumkendeshi
a) Poligonb)vije e mbyllurc)sip. konveksed)sip. konskave (1) Përgjigje
A ndryshojn molekulat e ujit te ftohte me ato te ujite te nxehte? Pse?
a ndryshojn molekulat e ujit te ftohte me ato te ujite te nxehte?pse? (0) Përgjigje
Ligji dyt u njutonit ne cilin vit u be
ligji dyt u njutonit ne cilin vit u be (1) Përgjigje
Fizika 8
Nje trup hidhet lart nga Toka me shpejtesi fillestare = 10m/s.a. Ne cfare lartesie trupi e ka shpejtesine = 5m/s ?b. Deri ne cfare lartesie ngjitet ky trup ?Shpejtesia fillestare = Vo Shpejtesia =... (1) Përgjigje
Kimia 8
Sa grame acid nitrik nevojiten per te asnjanesuar 20 grame hidroksid natriumi sipas reaksionit ; NAOH+HNO3=NANO3+H2O (1) Përgjigje