Llogaria ime
AOL Portal
Revista

Zbulohet kompjuteri me i lashte ne bote
Publikuar me 03 Dhj 2006

Zbulohet kompjuteri me i lashte ne bote

Shkencetaret kane mundur te zbulojne nje lloj mekanizmi prej 30 ingranazhesh qe i ngjan nje kompiuteri te lashte qe perdorej per te bere llogaritje astronomike, mes tyre edhe eklipset. Mekanizmi prej bronzi u gjet ne nje anije te fundosur ne vitin 1901 ne brigjet e nje ishulli grek. Ekspertet vetem tani munden te zbulonin funksionimin e tij. Mbi 2 mije shenime u gjenden te mekanizmi "Antikitera", i cili i perket shekullit te II-te para Krishtit. Per shkencetaret ky eshte i vetmi mjet qe tregon per njohurite astronomike te kohes, megjithese asnje makine e tille nuk gjendet edhe per mijera vjet pas tij.


1581
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bëjnë 1 plus nje? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI