Llogaria ime
AOL Portal
Revista

NASA, pas 20 vitesh do të kemi prova të sigurta për alienët
Publikuar me 08 Pri 2015

NASA, pas 20 vitesh do të kemi prova të sigurta për alienët

Gjate nje konference ne Uashington, Ellen Stofan, shefe kerkimore ne NASA, ka thene se pas 10 apo 20 vitesh do te kemi mundesine te njihemi me forma jete jashtetokesore. Ne vitet ne vazhdim do te dime se ku te kerkojme dhe do te kemi mjetet per ta bere - ka thene ajo.

Per "Aliene" ajo nenvizon se nuk po flasim per "njerez te vegjel me ngjyre jeshile" por cdo forme jete qe nuk banon ne planetin tone per fshire mikro-organizmat. Ne galaksine tone "Rruga e qumeshtit", ekzistojne rreth 200 miliarde planete qe jane ne pozicionin qe ndodhet toka ndaj yllit te saj Diell. Kjo do te thote se klima qe i ofrohet tokes mund te gjindet edhe ne planete te tjera.

Ndersa Jeffery Newmark thote se tashme pyetja nuk eshte "Nese do te gjejme" por "Kur do te realizohet" qe te arrijme te njihemi me nje forme jete jashtetokesore.

NASA po parashikon qe te dergoje astronaute ne 2030-n, gje qe do konfirmoje se planeti Mars eshte i perbere me te njejten elemente sikur se toka.


881
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bëjnë 1 plus nje? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI