Llogaria ime
AOL Portal
Revista

Anri Sala fiton çmimin e parë të Artit Bashkëkohorë Evropian
Publikuar me 24 Nen 2014

Anri Sala fiton çmimin e parë të Artit Bashkëkohorë Evropian

Foto nga: Martin Argles per the Guardian

Anri Sala eshte nje djale nga Tirana i lindur ne 1974 i cili eshte shfaqur disa here ne konkurse dhe ekspozita te artit bashkekohore sidomos mbi artet vizive me ane te fotografise apo videos.

Ai eshte vleresuar disa here per punen e tij ne shume pjesemarrje ne evrope si spanje, itali, gjermani dhe se fundmi ne Britani ku ka marre cmimin e pare te ketij kompeticioni. Cmimet Vincent jane më prestigjozet qe jepen ne fushen e arteve bashkekohore ne evropë.

"Nuk ishte e lehte te zgjidhnim fituesin" - shprehen pjesemarresit e jurise - "por zgjodhem Salan per shprehjen poetike dhe konceptuale qe ka perdorur ne punen e tij".

Puna e tij fituese bazohej ne dy punime, e para "Le Clash and Tlatelolco Clash" dhe e dyta qe rrjedh nga nje punim i meparshem "Doldrums".


1084
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus dy? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI