Llogaria ime
Veriu Portal
Lifestyle

Muzika mban në formë zemrën dhe shëndetin
Publikuar me 03 Sht 2013

Muzika mban në formë zemrën dhe shëndetin

Muzika mban ne forme te shendetshme zemren dhe ndihmon ne performancen fizike nese degjojme gjysme ore ne dite muzike qe na pelqen.

Ky studim ka ardhur nga grup shkencetaresh te cilet kane paraqitur rezultate ne konferencen mbi kradiologjine ne Amsterdam qe po zhvillohet keto dite.

Studiuesit kane marre dy grupe njerezish. I pari eshte testuar duke dhene te degjojne muziken qe atyre ju pelqen e shoqeruar kjo me aktivitet fizik. Eshte vene re nje permiresim me 39% i performances se zemres.
Grupi i dyte duhej te degjonte vetem muzike qe atyre ju pelqen pa aktivitet fizik. Permiresimi ishte me 19% i aktivitetit kardiak.

Kjo mund te vihet re kur kercejme ne festa apo dasma. Kur eshte ne sfond nje muzike qe na pelqen duket sikur e ndjejme me pak lodhjen e kercimit.


807
  
0

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus 1? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI