Llogaria ime
AOL Portal
Lajme
Vendimi/ “Rusi 2018” nën syrin e teknologjisë

Teknologjia pjesë e Boterorit “Rusi 2018”.

Presidenti i organit më të lartë të fubollit botërorë Fifa, Gianni Infatino ka deklaruar së ne botërorin “Rusi 2018” do të apliokohet moviola në fushën e blertë.

Konfirmimi nga ana e numrit një të Fifa-s vjen pas një sërë testesh të zhvilluara dhe rezultatet kanë qënë mëse pozitive.

Kështu, eventi më i madh i futbollit botëror që do të luhet vitin e ardhshëm do të futet në histori si i pari edicion futbollistik që do të asistohet edhe nga teknologjia.

Aplikimi i kësaj metode do ti hyjë në punë arbitrave, të cilët në momentet e dyshimta ku ata do ta kënë të vëshitrë të konstatojë rastet e dyshimta, që mund të pasohen me debate të shumta dhe akuza, do të jetë “Video Assistant Referee” metoda që do tja lehtësojë marrjen e vendimit kryesorit të takimit apo edhe asistentëve të tij.

Në rang kampionatesh europiane, do të jetë Seria A në itali, që duket nisur që nga sezoni i ardhshëm do të aplikojnë moviolën në fushën e blertë.

Përditësuar me 28 Pri 2017

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bëjnë 1 plus nje? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI
Jeni të kënaqur me masat e marra për Koronavirusin