Llogaria ime
AOL Portal
Lajme
Transportonin libra shqip, arrestohen në Janinë dy shoferët e Ministrisë së Jashtme

Policia greke ka arrestuar dy shoferë të Ministrisë së Jashtme të Shqipërisë, të cilët po transportonin libra në gjuhën shqipe.

Arrestimi i tyre është bërë në Janinë, ndërsa ata me gjasë po transportonin libra për shkollat shqipe (lokale private) në greqi.

Të ndaluarit janë Agim Asllani dhe Altin Tafa, të cilët sipas autoriteteve greke akuzohen për shpërndarje të materialeve propagandistike.

Sipas raportimeve në mediat greke, shoferët transportonin edhe harta të “Shqipërisë së Madhe”.

Më tej grekët pretendojnë se në libra kishte përmbajtje historike që cenonte shtetin grek.

Me t’u vënë në dijeni ministria e Jashtme shqiptare ka kontaktuar më ambasadën tonë në Athinë dhe ambasadoren greke në Tiranë dhe ka kërkuar lirimin e tyre.

Shoferët janë liruar disa orë më vonë, ndërsa vazhdon komunikimi mes palëve për të sqaruar këtë incident.

Përditësuar me 14 Nen 2016

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bëjnë 1 plus nje? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI
Jeni të kënaqur me masat e marra për Koronavirusin