Jump to content
Veriu Forum
Sign in to follow this  
klodian

Cfare Ushimi Do Ti Ofronit 1 Te Huaj Nqs Ai Do Vinte Ne Shqiperi?

Recommended Posts

nqs 1 i huaj do vinte ne Shqiperi,c'fare ushqimi di ofronit?

behet fjale qe ai te kenaqet dhe njekohesish te te shijoje edhe dicka tipike ose te pakten qe ne Shqiperi eshte e perhapur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

byrek ne fakt eshte i mire por eshte turk,

lakrat mos ja qit atij mikut te huj se jane kot,

ravania po por edhe ajo turke s'a e jona dhe ajo taman,

groshet; :blink: po i nxore groshe e ke knaq ate :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

nqs 1 i huaj do vinte ne Shqiperi,c'fare ushqimi di ofronit?

behet fjale qe ai te kenaqet dhe njekohesish te te shijoje edhe dicka tipike ose te pakten qe ne Shqiperi eshte e perhapur.

 

per mengjes, buke me vaj e kripe dhe domate...

 

per dreke groshe me qepe...

 

per darke caj e djath...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Flia ishte me e qelluar,e sikur te ishte fli Kosove ai i huaji do kthehej pa gishterinj...............

c'eshte flia ?

Cila eshte Receta?

//

 

Per mendimin tim do te jete helli si i thojm na katunart e lezhes per recete nuk e di se skam pjek naj here :P

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fli ose Flija është një ushqim i preferuar shqiptar dhe turk.

 

Pergatitja:

 

Për brumin duhet: 1 kg miell, 3-4 gota ujë, kripë. Për masën duhet: 200 gr gjalpë, 2 filxhana caji ajkë, 3 lugë vaj.

 

 

Në një enë hidhet miell, kripë, ujë i ftohtë dhe përzihen në një brumë të hollë si për petulla.

 

Në një enë tjetër shkrihet gjalpë, ajkë, vaj dhe qumësht, përzihet masa e krijuar derisa të gjithë përmbajtësit të jenë skrirë në një masë të vetme, Lyhet tepsia me yndyrë dhe me një lugë merret brumi i hollë dhe hidhet nga cepi i tepsisë deri afër mesit dhe krijohen rradhë të cilat mbulojnë gjithë tepsinë. Mesi i cili është bosh mbushet me rradhë paralele.

 

Gjithë sipërfaqja lyhet me masën e përgatitur dhe futet në furrën e ngrohur. Kjo piqet për 3-5 minuta. Nxirret nga furra për të vazhduar me rendin tjetër.

 

Brumi i hollë tashmë hidhet në të njëjtën mënyrë por midis dy rradhëve derisa të jetë mbuluar e gjithë tepsia. Përsëri lyhet me masën dhe piqet për 3-5 minuta. Kjo procedurë vazhdon derisa të mbushet tepsia.

 

Flia lihet të ftohet për 10 minuta dhe serviret me kos, djathë ose mjaltë.flija.jpg

 

 

 

 

P.S ... une e kam provu e me thane te drejten s ishte naj mirodi e madhe po nejse... kam hanger edhe gjana tjera pa ba za :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

FLI KOSOVE

 

Për 4-5 persona duhen:

Per brumin duhet: 1 kg miell, 3-4 gota ujë, kripë,

Per masën duhet: 200 gr gjalpë, 2 filxhana caji ajkë, 3 lugë vaj.

 

Në një enë hidhet miell, kripë, ujë i ftohtë dhe përzihen në një brumë të hollë si për petulla. Në një enë tjetër shkrihet gjalpë, ajkë, vaj dhe qumësht, përzihet masa e krijuar derisa të gjithë përmbajtësit të jenë skrirë në një masë të vetme, lyhet tepsia me yndyrë dhe me një lugë merret brumi i hollë dhe hidhet nga cepi i tepsisë deri afër mesit dhe krijohen rradhë të cilat mbulojnë gjithë tepsinë. Mesi i cili është bosh mbushet me rradhë paralele. Gjithë sipërfaqja lyhet me masën e përgatitur dhe futet në furrën e ngrohur. Kjo piqet për 3-5 minuta. Nxirret nga furra për të vazhduar me rendin tjetër. Brumi i hollë tashmë hidhet në të njëjtën mënyrë por midis dy rradhëve derisa të jetë mbuluar e gjithë tepsia. Përsëri lyhet me masën dhe piqet për 3-5 minuta. Kjo procedurë vazhdon derisa të mbushet tepsia. Flia lihet të ftohet për 10 minuta dhe serviret me kos, djathë ose mjaltë.

 

Ju bëftë mirë

post-3269-1202750945_thumb.jpg

post-3269-1202750966.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...