Jump to content
Veriu Forum
Sign in to follow this  
Armend Qushku

Kombetarja Shqiptare : Rruga per ne EURO 2012 !

Recommended Posts

Skuadrat e grupit D per eleminatoret e Europianit 2012:

Franca

Rumania

Bosnje-Hercegovina

Biellorusia

Shqiperia

Luksemburgu

Rezultatet per secilen skuader qe nga fillimi i kualifikimeve per Boterorin 2010 e ne vazhdim :

 

Franca :

 

Sweden 2:3 (1:1) France 20/08/2008 Gothenburg (Miqesore)

Austria 3:1 (2:0) France 06/09/2008 Vienna (Kualifikimet per Boterorin)

France 2:1 (0:0) Serbia 10/09/2008 Saint-Denis (Kualifikimet per Boterorin)

Rumani 2:2 (2:1) France 11/10/2008 Constanta (Kualifikimet per Boterorin)

France 3:1 (1:1) Tunisia 14/10/2008 Saint-Denis (Miqesore)

France 0:0 Uruguay 19/11/2008 Saint-Denis (Miqesore)

France 0:2 (0:1) Argentina 11/02/2009 Marseilles (Miqesore)

Lithuania 0:1 (0:0) France 28/03/2009 Kaunas (Kualifikimet per Boterorin)

France 1:0 (0:0) Lithuania 01/04/2009 Saint-Denis (Kualifikimet per Boterorin)

France 0:1 (0:1) Nigeria 02/06/2009 St. Etienne (Miqesore)

France 1:0 (1:0) Turkey 05/06/2009 Lyon (Miqesore)

Faroe Islands 0:1 (0:1) France 12/08/2009 Torshavn (Kualifikimet per Boterorin)

France 1:1 (0:0) Rumani 05/09/2009 Saint-Denis (Kualifikimet per Boterorin)

Serbia 1:1 (1:1) France 09/09/2009 Belgrade (Kualifikimet per Boterorin)

France 5:0 (2:0) Faroe Islands 10/10/2009 Guingamp (Kualifikimet per Boterorin)

France 3:1 (2:0) Austria 14/10/2009 Saint-Denis (Kualifikimet per Boterorin)

Republic of Ireland 0:1 (0:0) France 14/11/2009 Dublin (Kualifikimet per Boterorin)

France 1:1 a.e.t. (0:1, 0:1) Republic of Ireland 18/11/2009 Saint-Denis (Kualifikimet per Boterorin)

France 0:2 (0:2) Spain 03/03/2010 Paris/Saint-Denis (Miqesore)

France - Costa Rica 26/05/2010 Lens (Miqesore)

Tunisia - France 30/05/2010 Rades (Miqesore)

France - China PR 04/06/2010 Saint-Pierre (Miqesore)

Uruguay - France 11/06/2010 Cape Town (Kupa e Botes)

France - Mexico 17/06/2010 Polokwane (Kupa e Botes)

France - South Africa 22/06/2010 Mangaung / Bloemfontein (Kupa e Botes)

Norway - France 11/08/2010 Oslo (Miqesore)

 

Rumania:

 

Rumani 1:0 (0:0) Latvia 20/08/2008 Urziceni (Miqesore)

Rumani 0:3 (0:1) Lithuania 06/09/2008 Cluj (Kualifikimet per Boterorin)

Faroe Islands 0:1 (0:0) Rumani 10/09/2008 Torshavn (Kualifikimet per Boterorin)

Rumani 2:2 (2:1) France 11/10/2008 Constanta (Kualifikimet per Boterorin)

Rumani 2:1 (0:1) Georgia 19/11/2008 Bucharest (Miqesore)

Rumani 1:2 (1:1) Croatia 11/02/2009 Bucharest (Miqesore)

Rumani 2:3 (0:2) Serbia 28/03/2009 Constanta (Kualifikimet per Boterorin)

Austria 2:1 (2:1) Rumani 01/04/2009 Klagenfurt (Kualifikimet per Boterorin)

Lithuania 0:1 (0:1) Rumani 06/06/2009 Marijampole (Kualifikimet per Boterorin)

Hungary 0:1 (0:1) Rumani 12/08/2009 Budapest (Miqesore)

France 1:1 (0:0) Rumani 05/09/2009 Saint-Denis (Kualifikimet per Boterorin)

Rumani 1:1 (0:0) Austria 09/09/2009 Bucharest (Kualifikimet per Boterorin)

Serbia 5:0 (1:0) Rumani 10/10/2009 Belgrade (Kualifikimet per Boterorin)

Rumani 3:1 (1:0) Faroe Islands 14/10/2009 Piatra-Neamt (Kualifikimet per Boterorin)

Poland 0:1 (0:0) Rumani 14/11/2009 Warsaw (Miqesore)

Ukraine - Rumani 29/05/2010 Kyiv (Miqesore)

Rumani - FYR Macedonia 02/06/2010 Villach (Miqesore)

Rumani - Honduras 05/06/2010 Klagenfurt (Miqesore)

 

Bosnje-Hercegovina :

Japan 3:0 (0:0) Bosnje-Hercegovine 30/01/2008 Tokyo (Miqesore)

Bosnje-Hercegovine 2:2 (2:2) FYR Macedonia 26/03/2008 Zenica (Miqesore)

Bosnje-Hercegovine 1:0 (0:0) Azerbaijan 01/06/2008 Zenica (Miqesore)

Bosnje-Hercegovine 1:2 (0:1) Bulgaria 20/08/2008 Zenica (Miqesore)

Spain 1:0 (0:0) Bosnje-Hercegovine 06/09/2008 Murcia (Kualifikimet per Boterorin)

Bosnje-Hercegovine 7:0 (2:0) Estonia 10/09/2008 Zenica (Kualifikimet per Boterorin)

Turkey 2:1 (0:1) Bosnje-Hercegovine 11/10/2008 Istanbul (Kualifikimet per Boterorin)

Bosnje-Hercegovine 4:1 (2:0) Armenia 15/10/2008 Zenica (Kualifikimet per Boterorin)

Slovenia 3:4 (1:2) Bosnje-Hercegovine 19/11/2008 Maribor (Miqesore)

Belgium 2:4 (0:1) Bosnje-Hercegovine 28/03/2009 Genk (Kualifikimet per Boterorin)

Bosnje-Hercegovine 2:1 (2:0) Belgium 01/04/2009 Zenica (Kualifikimet per Boterorin)

Uzbekistan 0:0 Bosnje-Hercegovine 01/06/2009 Tashkent (Miqesore)

Bosnje-Hercegovine 2:1 (1:1) Oman 09/06/2009 Cannes (Miqesore)

Bosnje-Hercegovine 2:3 (0:0) Iran 12/08/2009 Sarajevo (Miqesore)

Armenia 0:2 (0:1) Bosnje-Hercegovine 05/09/2009 Yerevan (Kualifikimet per Boterorin)

Bosnje-Hercegovine 1:1 (1:1) Turkey 09/09/2009 Zenica (Kualifikimet per Boterorin)

Estonia 0:2 (0:1) Bosnje-Hercegovine 10/10/2009 Tallinn (Kualifikimet per Boterorin)

Bosnje-Hercegovine 2:5 (0:2) Spain 14/10/2009 Zenica (Kualifikimet per Boterorin)

Portugal 1:0 (1:0) Bosnje-Hercegovine 14/11/2009 Lisbon (Kualifikimet per Boterorin)

Bosnje-Hercegovine 0:1 (0:0) Portugal 18/11/2009 Zenica (Kualifikimet per Boterorin)

Bosnje-Hercegovine 2:1 (1:1) Ghana 03/03/2010 Sarajevo (Miqesore)

Sweden - Bosnje-Hercegovine 29/05/2010 Solna (Miqesore)

Germany - Bosnje-Hercegovine 03/06/2010 Frankfurt/Main (Miqesore)

 

Bjellorusia :

 

Iceland 0:2 (0:1) Bjellorusi 02/02/2008 Ta'Qali (Miqesore)

Bjellorusi 1:2 (1:1) Armenia 04/02/2008 Ta'Qali (Miqesore)

Malta 0:1 (0:0) Bjellorusi 06/02/2008 Ta'Qali (Miqesore)

Bjellorusi 2:2 (1:1) Turkey 26/03/2008 Minsk (Miqesore)

Germany 2:2 (2:0) Bjellorusi 27/05/2008 Kaiserslautern (Miqesore)

Finland 1:1 (0:0) Bjellorusi 02/06/2008 Turku (Miqesore)

Bjellorusi 0:0 Argentina 20/08/2008 Minsk (Miqesore)

Ukraine 1:0 (0:0) Bjellorusi 06/09/2008 (Kualifikimet per Boterorin)

Andorra 1:3 (0:1) Bjellorusi 10/09/2008 Andorra La Vella (Kualifikimet per Boterorin)

Bjellorusi 1:3 (1:1) England 15/10/2008 Minsk (Kualifikimet per Boterorin)

Cyprus 2:1 (1:0) Bjellorusi 19/11/2008 Nicosia (Miqesore)

Kazakhstan 1:5 (1:0) Bjellorusi 01/04/2009 Almaty (Kualifikimet per Boterorin)

Bjellorusi 5:1 (2:0) Andorra 06/06/2009 Grodno (Kualifikimet per Boterorin)

Bjellorusi 2:2 (2:0) Moldova 10/06/2009 Barysaw (Miqesore)

Bjellorusi 1:3 (0:1) Croatia 12/08/2009 Minsk (Kualifikimet per Boterorin)

Croatia 1:0 (1:0) Bjellorusi 05/09/2009 Zagreb (Kualifikimet per Boterorin)

Bjellorusi 0:0 Ukraine 09/09/2009 Minsk (Kualifikimet per Boterorin)

Bjellorusi 4:0 (1:0) Kazakhstan 10/10/2009 Brest (Kualifikimet per Boterorin)

England 3:0 (1:0) Bjellorusi 14/10/2009 London (Kualifikimet per Boterorin)

Saudi Arabia 1:1 (1:1) Bjellorusi 14/11/2009 Dammam (Miqesore)

Montenegro 1:0 (0:0) Bjellorusi 18/11/2009 Podgorica (Miqesore)

Armenia 1:3 (0:0) Bjellorusi 03/03/2010 Antalya (Miqesore)

Bjellorusi - Honduras 27/05/2010 (Miqesore)

Bjellorusi - Sweden 02/06/2010 Minsk (Miqesore)

Shqiperia :

Albania 0:1 (0:1) Poland 27/05/2008 Reutlingen (Miqesore)

Albania 2:0 (2:0) Liechtenstein 20/08/2008 Tirana (Miqesore)

Albania 0:0 Sweden 06/09/2008 Tirana (Kualifikimet per Boterorin)

Albania 3:0 (1:0) Malta 10/09/2008 Tirana (Kualifikimet per Boterorin)

Hungary 2:0 (0:0) Albania 11/10/2008 Budapest (Kualifikimet per Boterorin)

Portugal 0:0 Albania 15/10/2008 Braga (Kualifikimet per Boterorin)

Azerbaijan 1:1 (1:1) Albania 19/11/2008 Baku (Miqesore)

Malta 0:0 Albania 11/02/2009 Ta'Qali (Kualifikimet per Boterorin)

Albania 0:1 (0:1) Hungary 28/03/2009 Tirana (Kualifikimet per Boterorin)

Denmark 3:0 (2:0) Albania 01/04/2009 Copenhagen (Kualifikimet per Boterorin)

Albania 1:2 (1:1) Portugal 06/06/2009 Tirana (Kualifikimet per Boterorin)

Albania 1:1 (0:1) Georgia 10/06/2009 Tirana (Miqesore)

Albania 6:1 (2:1) Cyprus 12/08/2009 Tirana (Miqesore)

Albania 1:1 (0:1) Denmark 09/09/2009 Tirana (Kualifikimet per Boterorin)

Sweden 4:1 (3:0) Albania 14/10/2009 Solna (Kualifikimet per Boterorin)

Estonia 0:0 Albania 14/11/2009 Tallinn (Miqesore)

Albania 1:0 (1:0) Northern Ireland 03/03/2010 Tirana (Miqesore)

Montenegro - Albania 25/05/2010 Podgorica (Miqesore)

Albania - Andorra 02/06/2010 (Miqesore)

Luksemburgu :

 

Saudi Arabia 2:1 (0:0) Luksemburg 30/01/2008 Riyadh (Miqesore)

Luksemburg 0:2 (0:1) Wales 26/03/2008 Luksemburg (Miqesore)

Luksemburg 1:1 (0:0) Cape Verde Islands 27/05/2008 Luksemburg (Miqesore)

Luksemburg 1:4 (0:3) FYR Macedonia 20/08/2008 Luksemburg (Miqesore)

Luksemburg 0:3 (0:2) Greece 06/09/2008 Luksemburg (Kualifikimet per Boterorin)

Switzerland 1:2 (1:1) Luksemburg 10/09/2008 Zürich (Kualifikimet per Boterorin)

Luksemburg 1:3 (1:1) Israel 11/10/2008 Luksemburg (Kualifikimet per Boterorin)

Luksemburg 0:0 Moldova 15/10/2008 Luksemburg (Kualifikimet per Boterorin)

Luksemburg 1:1 (0:1) Belgium 19/11/2008 Luksemburg (Miqesore)

Luksemburg 0:4 (0:1) Latvia 28/03/2009 Luksemburg (Kualifikimet per Boterorin

Latvia 2:0 (1:0) Luksemburg 01/04/2009 Riga (Kualifikimet per Boterorin)

Luksemburg 0:1 (0:1) Lithuania 12/08/2009 Luksemburg (Miqesore)

Moldova 0:0 Luksemburg 05/09/2009 Chisinau (Kualifikimet per Boterorin)

Israel 7:0 (4:0) Luksemburg 09/09/2009 Ramat Gan (Kualifikimet per Boterorin)

Luksemburg 0:3 (0:3) Switzerland 10/10/2009 Luksemburg (Kualifikimet per Boterorin)

Greece 2:1 (2:0) Luksemburg 14/10/2009 Athens (Kualifikimet per Boterorin)

Luksemburg 1:1 (0:0) Iceland 14/11/2009 Luksemburg (Miqesore)

Luksemburg 1:2 (1:2) Azerbaijan 03/03/2010 Luksemburg (Miqesore)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne nuk kemi problem skuadrat e medha sic eshte Franca por skuadrat e vogela. Nqs shikojme edhe ndeshjet e kaluara te kombetares aty ku duhej te merrnim 3-pikeshin ose kishim mundesine ta merrnim porta jone hapet ose ndahemi barazim ose e humbim fare, kujtoj keto rastin me malten.

Me francen dhe rumanine duhet te kenaqemi me ndonje barazim ndersa bjellorusine, bosnje-hercogovinen dhe luksenburgun besoj me pak sakrifice mund t'ju marrim edhe 3 pikeshin.

 

Faji nuk eshte i traniereve qe keto vite kemi nderruar te te gjitha llojeve por e lojtareve tane qe shpesh here jane ne gjume kur mbrojne. Golat keq apo mire arrijme ti bejme por "the big BUG" eshte ne mbrojtje. Nevojitet me shume organizim dhe disipline. Lojtaret tane mua me duken se luajne shume pak me zemer dhe shpesh here duan te triblojne sikur duan te tregojne se sa lojtare jane te afte te kalojne duke rrezikuar te humbin topin dhe te pesojne gol.

 

Sdq rruga per euro 2012 nuk eshte e pamundur mjafton te rinovojme pak skuadren dhe sic thashe mesiper te vendosim disipline dhe organizim qe te mos bejme gafa trashanike ne mbrojtje.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ne nuk kemi problem skuadrat e medha sic eshte Franca por skuadrat e vogela. Nqs shikojme edhe ndeshjet e kaluara te kombetares aty ku duhej te merrnim 3-pikeshin ose kishim mundesine ta merrnim porta jone hapet ose ndahemi barazim ose e humbim fare, kujtoj keto rastin me malten.

Me francen dhe rumanine duhet te kenaqemi me ndonje barazim ndersa bjellorusine, bosnje-hercogovinen dhe luksenburgun besoj me pak sakrifice mund t'ju marrim edhe 3 pikeshin.

 

Faji nuk eshte i traniereve qe keto vite kemi nderruar te te gjitha llojeve por e lojtareve tane qe shpesh here jane ne gjume kur mbrojne. Golat keq apo mire arrijme ti bejme por "the big BUG" eshte ne mbrojtje. Nevojitet me shume organizim dhe disipline. Lojtaret tane mua me duken se luajne shume pak me zemer dhe shpesh here duan te triblojne sikur duan te tregojne se sa lojtare jane te afte te kalojne duke rrezikuar te humbin topin dhe te pesojne gol.

 

Sdq rruga per euro 2012 nuk eshte e pamundur mjafton te rinovojme pak skuadren dhe sic thashe mesiper te vendosim disipline dhe organizim qe te mos bejme gafa trashanike ne mbrojtje.

 

 

Une besoj se nuk qendron problemi tek luajtja me zemer sesa tek aktivizimi i te gjithe lojtareve me skuadrat ku luajta. Pothuajse te gjithe ngrohin stolin gje qe nuk te premton vazhdimesi as ne kombtare. Franca , Rumania, Bosnja dhe Biellorusia kane lojtare shume te rendsishem ne ligat europiane qe jane pothuajse gjithmone ne formacion me skuadrat e tyre.Pastaj nuk mund te krahasohen ligat ku aktivizohen lojtaret tone me ato te skuadrave te tjera ne grup. Po te shikosh ne pergjithesi liga me e mire ku mund te shkojne lojtaret nga kampionati shqiptar eshte ajo ukrahinase, por duhet te kemi parasysh se liga rumune eshte e nje niveli me te larte se ajo e ukrahines. Per Francen eshte e kote4 te harxhosh fjale, ndersa Bosnja e Biellorusia kane lojtare ne bundesligen 1 Gjermane (lojtare te rendesishem qe shenojne dhe jane shtylla te skuadrave te tyre) , ne do te vrisnim per te patur 3-4 lojtare "Aktiv" ne Bundesligen Gjermane,Premier League , Seria A ... Eshte e vertete qe pak faj kane tranieret dhe qe e vetmja menyre loje me Francen mund te jete : 11 lojtare ne mbrojtje (sikurse me Portugaline) . Pastaj mos te harrojme Luksemburgun qe mundi zvicren ne keto kualifikuese, me siguri qellimi i tij eshte te marre pike ndaj Shqiperise ....

 

 

Dy skenaret me te mundshme jane:

Skenari 1 ( Me e mira e mundshme )

 

Me Francen : 1 barazim ne Tirane dhe humbje Jashte

Me Rumanine : 1 fitore ne Tirane dhe barazim Jashte

Me Bosnjen : 2 fitore

Me Biellorusine : 2 fitore

Me Luksemburgun : 2 fitore

 

Gjithsejt 23 pike = Vendi i Pare ose I Dyte

 

Skenari 2 ( Me e keqja e mundshme )

 

 

Me Francen : dy humbje

Me Rumanine : dy humbje

Me Bosnjen : dy humbje

Me Biellorusine : 1 barazim dhe humbje jashte

Me Luksemburgun : 1 fitore dhe barazim jashte

 

Gjithsejt 5 pike = Vendi i Peste

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me gjendjen ne te cilen ndollet futbolli shqiptare sot......dhe me grupin qe na ka ra ne short s'kemi shance as me thy rekordin personal ( 13 pike) te vendosur ne kohen e Brigel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...