Jump to content
Veriu Forum
Sign in to follow this  
Armend Qushku

Shtatzania: Nga muaji i dyte eshte e mundur qe te dallosh seksin

Recommended Posts

shatzene.jpg


Deri tani ishte e mundur te dalloje gjinine e femijes se ardhshem qe nga java e 20 e shtatzanise, kjo fale oservimit me okografi te organeve gjenitale te fetit. Por sipasnje kerkimi te kryer ne Spanje, prane laboratorit te Granada Lorgen eshte zhvilluar ne bashkepunim me spitalin Virgen de las Nieves i qytetit andaluz i Fondacionit spanjoll per kerkimin biosanitar Fibao, do te jete e mundur te njohesh gjinine e foshnjes se ardhshme qe nga muaji i dyte i shtatzanise.
Teknika e re spanjolle, shpjegon Javier Valverde, drejtor i pergjithshem i Lorgen, “nuk eshte invezive ne ndryshim me amniocentesi ose cordonocentesi”, dhe ndihmon edhe diagnozen e hershme te semundjeve qe godasinsidomos mashkujt sikurse emofilia ose distrofia muskolare. Metoda Lorgen konsiston “ne marrjen e nje kampioni gjaku nga nena, permes nje lloji teknikash te forensis, te ndaje Dna e foshnjes se ardhshme”, duke dalluar prezencen eventuale te kromozomit Y, qe vetem meshkujt e kane. Lajmerimi eshte dhene ne edicionin elektronik te te perditeshmit El Pais.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heheheheheheeeeeeeeee!

 

Ehm eshte pak si shume e komplikuar!

Edhe pse duhet te merret mendimi i gjinekologut per kete, gjithçka varet nga mbarevajtja e shtatzanise.

Ne fillim te shtatzanise eshte normale qe ulet numri i aktiviteteve "-". por tashme duket se eshte diçka e

zakonshme me sa kam lexuar te kesh raporte gjate shtatzanise. Sigurisht qe ka pasur raste shume te rradha

te aborteve spontane apo infeksione te placenes, por keto jane pakujdesi gjate akteve te "aktoreve".

Me perjashtim te diteve pak para lindjes qe nuk keshillohen,ndersa pas lindjes mjeket keshillojne te pritet deri

ne 4-6 jave.Kjo eshte ne fakt koha qe i duhet mitres qe te ristabilizohet dhe te kthehet ne dimensionet normale.

Ne rast lindjeje natyrale kjo periudha eshte pak me e gjate sesa ajo e lindjes me prerje çezari.

Por raportet gjate shtatzanise ndihmojne qe te kete nje lindje normale (natyrale), keto mund te jene deri ne

javen e 36-40 te shtatzanise.

Por siç thashe edhe siper duhet te konsultohet gjinekologu per çdo gje.

 

:bye: :bye: :yes2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...