Jump to content
Veriu Forum
Sign in to follow this  
Armend Qushku

Proteinat kunder plakjes.

Recommended Posts

Proteinat kunder plakjes.


kunder%20plakjes.jpg


Mjafton te kesh sasi shume pak me te larta sesa normalja e proteinave ARF dhe p53 per te mbetur te rinj per nje kohe me te gjate dhe jetuar me shume. Kjo, te pakten, eshte ajo qe ndodh tek kaviet e laboratorit, siç kane treguar Manuel Serrano dhe koleget e qendres kombetare spanjolle per kerkimin kunder kancerit (CNIO).
Kerkuesit kane ndryshuar gjenetikisht keto gjallesa ne menyre qe te prodhonin nje sasi me te madhe te ketyre proteinave (qe nder te tjera kishin nje rregullim normal ne organizem), duke pare qe kaviet e modifikuara semureshin me pak me kancer dhe jetonin me gjate. Per tu kujtuar, ARF dhe p53 jane perfshire ne gjetjen dhe eleminimin e demit qelizor: sipas kerkueseve, eshte e mundur qe te kene nje efekt te fuqishem antioksidues qe vonon plakjen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...