Llogaria ime
AOL Portal
Lajme
Preshevë, 4000 shqiptarë pa nënshtetësi

Politikat serbe që po zbatohen në Luginën e Preshevës, aktualisht kanë lënë rreth 4.000 shqiptarë pa shtetësi, duke u konsideruar tashmë si qytetarë “të askujt”.

Situata në Luginën e Preshevës është tensionuar kohët e fundit dhe rrezikon të shpërbehet, për shkak të dëbimeve masive të shqiptarëve nga kjo pjesë e Serbisë.

I përndjekuri politik Fatmir Arifi thotë se, Serbia, përmes strategjisë së saj po shkatërron gjithçka shqiptare.

Jonuz Musliu, kryetar i Këshillit Nacional Shqiptar për Luginën e Preshevës thotë se, vazhdimisht po ushtrohet dhunë psikike nga ana e Serbisë në këtë pjesë, duke i detyruar mijëra shqiptarë të largohen, dhe nga 100 mijë sa kanë qenë, tashmë janë vetëm 60 mijë.

Përditësuar me 10 Pri 2017

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus dy? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI
Jeni të kënaqur me masat e marra për Koronavirusin