Llogaria ime
AOL Portal
Lajme
Macron shfaq luhatje: BE të reformohet ose Franca ikën

Kandidati për President të Francës, Emmanuel Macron, ka deklaruar se Bashkimi Evropian duhet të reformohet ose do të përballet me mundësinë e largimit të Francës nga Unioni.

Në një intervistë për BBC, ai tha se është pro-evropian dhe se mbron idenë evropiane, duke besuar se është jashtëzakonisht e rëndësishme për popullin francez dhe vendin e tij në globalizim.

“Por, në të njëjtën kohë, duhet të përballemi me situatën, t’i dëgjojmë njerëzit, të dëgjojmë faktin se ata janë shumë të zemëruar që BE nuk është më e qëndrueshme”, tha Macron.

Kandidat i qendrës, do të përballet në balotazhin e 7 majit me kandidaten e ekstremit të djathtë, Marine Le Pen.

Kjo e fundit ka arritur sukses me retorikën anti-BE dhe ka premtuar se do të mbajë referendum për anëtarësinë e Francës në bllok.

Për momentin, Macron udhëheq në sondazhe me 20% dhe është favorit për të marrë drejtimin e pallatit “Elysee”.

Përditësuar me 01 Maj 2017

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus dy? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI
Jeni të kënaqur me masat e marra për Koronavirusin