Llogaria ime
AOL Portal
Lajme
Egjipt, prezantohet statuja e Faraonit Ramsi i II-të

Egjipti prezantoi statujën gjigante prej graniti të faraonit Ramses i II-të, pas përfundimit të punimeve restauruese.

Kur kjo statujë u gjet mes viteve 1958 dhe 1960, ajo ishte e copëtuar në 57 pjesë, por procesi i restaurimit nisi vetëm në nëntor të 2016-s.

11 metra e lartë dhe me një peshë prej 75 tonë, statuja u prezantua në tempulin “Luxor” disa orë pas zbulimit të një varri mbi 3.000-vjeçar.

Varri që i përkiste Userhatit, një gjykatës që kishte jetuar në epokën e perandorisë së re, është një prej zbulimeve më të rëndësishme të kohëve të fundit të relikeve antike në Egjipt, me të cilat autoritetet synojnë të ringjallin biznesin turistik, i goditur nga paqëndrueshmëria politike.

Sipas ekspertëve, varri ka një strukturë në formë “T”-je dhe përbëhet nga një kopsht i hapur që çon drejt një salle drejtkëndore, një korridor dhe një dhomë të brendshme ku u zbuluan sakrofagë me 6 mumje brenda.

Ministri egjiptian i Antikiteteve, Khaled El-Enany shpjegoi se, pavarësisht përmasave të kufizuara të varrit bëhet fjalë për një zbulim shumë të rëndësishëm.


Përditësuar me 19 Pri 2017

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bëjnë 1 plus nje? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI
Jeni të kënaqur me masat e marra për Koronavirusin