Kina dhe Europa do të ndërtojnë një bazë në Hënë
Kina dhe Europa do të ndërtojnë një bazë në Hënë
Publikuar me: 29 Pri 2017

Kanë kaluar shumë vite që kur njeriu i fundit ka qenë në Hënë por ato mund të kthehen përsëri nëse bisedimit midis Kinës dhe Evropës shkojnë mirë.

Përfaqësuesit e Kinës dhe Agjensisë Hapësinore Evropiane po diskutojnë mbi mundësitë e ndërtimit të një baze në Hënë dhe kanë hartuar projektin “Village Moon”.

“Kinezët kanë një program ambicioz për Hënën,”-ka thënë Pal Hvistendahl, zëdhënës i ESA.

“Hapësira ka ndryshuar që nga vitet ’60. Ne e pranojmë se për të eksploruar hapësirën për qëllime paqësore, na duhet një bashkëpunimin ndërkombëtar”.

“Village Moon” do të ketë një sërë funskonesh pasi do të shërbejë si bazë për dërgimin e misioneve në Mars, për të zhvilluar turizmin hapësinor dhe minierat në Hënë.

Hëna mund të përdoret si vend për të prodhuar objekte të ndryshme, duke ulur në këtë mënyrë koston e dërgimit të materialeve në hapësirë.

Burimi: Oranews.tv Editor: Redaksia Online Lexuar 788 here

Tags:
Imazhe nga Artikulli


Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Sa bejne dy plus 1? (shkruaje me germa rezultatin)
EMRI: