Llogaria ime
AOL Portal


jola

Kimia 8

Sa grame acid nitrik nevojiten per te asnjanesuar 20 grame hidroksid natriumi sipas reaksionit ; NAOH+HNO3=NANO3+H2O
Derguar me: Enjte, 27 Shkurt 2014 17:10
Tema t ngjashme1. Kimia 8

2. Qka studion kimia organikeMatematike e Fizike1. Histori

2. Katrori 100

3. Pse kur ndodhemi ne ne det nuk na ze rrufeja?

4. Gjeni peshen e vazos me lule

5. Si quhet ndryshe shumkendeshi

6. A ndryshojn molekulat e ujit te ftohte me ato te ujite te nxehte? Pse?

7. Kam mar vesh se bota do shkatrohet ne vitin 2031

8. Ligji dyt u njutonit ne cilin vit u be

9. Kimia 8

10. Fizika 8

Raporto!
PERGJIJU PYETJES
Si do te duket mepas ajo qe po shkruani
Pergjigjet e dhna (1)

Agron Nikaj
Eshte reaksion me baze acide. Formula eshte e barazuar sepse kemi 2 Hidrogjen nga njera ane dhe 2 nga tjetra (h2). Gjithashtu 4 oksigjen + 1 natrium dhe 1 azot.
Kaq mbaj mend nga shkolla, te them te drejten. Ajo cfare kerkon ti gjindet me ane te moleve

Acidi citrik eshte trikarbozilik (PM = 192,13)

1 mol acidi --> 3 mole NaOH

Nese ndokush ja ka idene se si barazohet booohhh
· Derguar me: Enjte, 27 Shkurt 2014 20:23 · Raporto