Llogaria ime
AOL Portal


ina

Si te kujdesemi kur jemi me tiroide teprice jodi

me jepni pergjigje
Derguar me: Diele, 19 Qershor 2016 12:45
Arti dhe Kultura1. Posta

2. Huazimet e masmedias

3. Cfar esht aw snap

4. Cka eshte proza

5. Me pelcen porrno

6. Kombetarja

7. Radiatori eshte i ndertuar nga:

8. Hena

9. A ka pun per gruan ne kete dit qe se ben

10. Iliret

Raporto!
PERGJIJU PYETJES
Si do te duket mepas ajo qe po shkruani
Pergjigjet e dhėna (1)

Agron Nikaj
Kjo eshte nje patologji e rralle dhe duhet te konsultoheni me nje mjek Endokrilog.
Mund te them disa informacione rreth kesaj por ju keshillojme te ndiqeni nga mjeku specialist i kesaj fushe.

Ne rralle te pare duhet te evitohen cdo gje qe ka lidhje me jodin (kripera, palzhe me rere jodi etj.).

Kujdesi varet nga niveli (TSH) teriotropines, substance qe prodhohet nga hipotropina.

Ne shume raste pacienti nuk shfaq probleme pasi pjesa e fytit nuk eshte e fryre dhe niveli TSH eshte brenda normave.
Rastet e trajtimit me LT4 (Levotiroksina) kerkohen kur:
1) verifikohet nje Hipotioridizem i theksuar.
2) Hipotiroidizem me nivel te larte TSH (me te madhe se 10 U/I).
3) tek femrat qe jane shtatezana dhe femijet

Nje trajtim i ngjashem mund te kerkohet kur pacienti ka nje nivel TSH mes 4-10 U/I dhe kane shqetesime me fytin ose kane shqetesime (gjithmone ne lidhje me Hipoteroidizmen sic jane astemia, obeziteti, dislipidemia) te tjera. Edhe ne keto raste mund te perdoret LT4-shi.

Ne rastet kur TSH eshte ne nivele normale ose pak me shume nuk kerkohet nje trajtim. Trajtimi ka si qellim te ēoje TSH-ne ne nivel 1 - 2 U/I.
Pacienti duhet te kryeje kontrollet e FT3 e FT4 dhe TSH cdo 6 ose 12 muaj.

Te gjitha informacionet e mesiperme nuk konsiderohen si baze per nje vetekujdesje ndaj keshilloheni me mjekun specialist Endokrolog
· Derguar me: Diele, 19 Qershor 2016 13:35 · Raporto