Llogaria ime
AOL Portal


ajla

Kimia 8

Sa mole acid sulfurik H2SO4 nevojitet per te asnjanesuar 37 grame hidrokside kalciumi Ca(OH)2, sipas baraimit : Ca(OH)2 + H2SO4 = CaSO4 + 2H2O :zgjidhja me duhet me te gjitha kerkesat.
Derguar me: Diele, 06 Prill 2014 12:17
Tema t ngjashme1. Kimia 8

2. Qka studion kimia organikeMatematike e Fizike1. Histori

2. Katrori 100

3. Pse kur ndodhemi ne ne det nuk na ze rrufeja?

4. Gjeni peshen e vazos me lule

5. Si quhet ndryshe shumkendeshi

6. A ndryshojn molekulat e ujit te ftohte me ato te ujite te nxehte? Pse?

7. Kam mar vesh se bota do shkatrohet ne vitin 2031

8. Ligji dyt u njutonit ne cilin vit u be

9. Fizika 8

10. Kimia 8

Raporto!
PERGJIJU PYETJES
Si do te duket mepas ajo qe po shkruani
Pergjigjet e dhna (1)

Agron Nikaj
Prgjigja e Sakt!

Meqe kemi barazimin duhet te gjejme masen molare ndaj:

1 mol Ca(OH)2 ka nje mase molare prej 74,10 g/mol

llogarisim molet 37g (pjestim) 74,10 g/mol = 0,49 mol

Acidi sulfurik dhe hidroksidi i kalciumit kane nje raport 1:1 dhe nevojiten 0,49 mol te H2SO4 ku masa molare (PM) eshte 98,07 g/mol

Llogaritja e mases molare (sic duhet ta dish) eshte shuma e cdo elementi qe eshte ne perberje. Psh: H = 1g/mol, O = 16 g/mol etj... Ndodhen ne tabelen e elementeve kimike (mendelejevit)

Tani nuk na nevojitet vetem te shumezojme:
98,07 * 0,49 = 48,05g

Perfundimi:

Per asgjesimin duhen 0,49 mol ose 48,05 grame acid sulfurik

JU FTOJME TE REGJISTROHENI PER TE BERE PYETJE PASI MUND TE ZGJIDHNI PYETJEN NESE ESHTE E SAKTE APO JO DHE SHUME OPSIONE TE TJERA MBI KETE SHERBIM

· Derguar me: Diele, 06 Prill 2014 13:16 · Raporto